reforma joieria mohs / 2007 / barcelona

 

El que es pretén fer és una botiga en dues plantes-planta baixa i soterrani.

La distribució de la botiga en la planta baixa és aquesta: un espai d’entrada amb la zona de caixa, la pantalla lluminosa de publicitat i pantalles de videovigilància; 5 sales d’exposició i venta amb 9 expositors; dos despatxos d’administració, dos banys- un per minusvàlids, un vestuari, una zona de descans, un espai per les instal·lacions i un pati; en el soterrani: un passadís d’accés, un despatx amb: 2 expositors, espai de venta, descans i una zona de caixes fortes, un altre passadís destinat per magatzem i espai tècnic.

El projecte de reforma de la joieria està vinculat al projecte executiu de la renovació de les vivendes del carrer Sant Pau nº 8. De fet el vestíbul d’accés a les vivendes, que ara consta d’un simple passadís, torna a ser un espai gran tornant agafar els límits originals de les propietats. Mentre que la part posterior es queda annexa a la joieria.

El nou projecte preveu la demolició de tots els elements no estructurals com les parets, tots els revestiments, els terres existents, els altells i els fals sostres.

Tots els locals que composen la nova joieria es presenten com un conjunt d’habitacions molt irregulars. La idea principal d’aquest projecte ha estat la introducció d’uns elements, amb estructura independent, que van creant moments nous al llarg de tota la botiga.

Aquests elements serveixen com a expositors de joies i formalment son sempre diferents entre si.

La característica que els fa comuns son els materials. De fet tots estan pensats com a caixes lluminoses de vidre amb estructura metàl·lica a l’interior.

La disposició d’aquests expositors crea un recorregut que et porta per tota la botiga com si fos de sentit únic al voltant d’un espai triangular central.

Tal espai, per la seva forma irregular està pensat com l’interior d’un expositor amb les seves parets de vidre que van des del terra fins al sostre.

El projecte preveu la adequació de tot l’espai de la planta baixa de la botiga per els minusvàlids.

Tal com al llarg del procés que segueix la realització de materials nobles com un diamant, o sigui des de la búsqueda en la terra i la elaboració fins el producte final, aquests expositors estan compostos de materials que desvelen poc a poc el que contenen. La pell exterior és de vidre serigrafiat, la interior de vidre translúcid, mentres les caixes que contenen les joies son de vidre transparent.

Totes les parets estaran recobertes de cartró-guix, els fals sostres d’aïllament acústic i tèrmic de panells Heraklith, el terra de fusta, s’apujarà15 cmrespecte el forjat de manera que totes les instal·lacions seran ocultes. Les llums del sostre seran continues, perimetrals i paral·leles a les parets.

Els revestiments de les caixes seran de vidre de seguretat.

L’accés a la joieria estarà composat per una porta corredera amb vidre de seguretat de18 mmi protegida per una persiana metàl·lica de seguretat que tancarà la joieria en els periodes de inactivitat.