habitatge unifamiliar a cabrera de mar / 2005 / barcelona

 

Donada la topografia, la geometria i l'orientació de la parcel·la es proposa l'habitatge situat en la part alta del solar, orientat pràcticament a Sud quasi quatre metres per sobre del carrer de la Solana, on està situat el garatge com la resta de les parcel·les veïnes.

Es proposa un habitatge configurat per volums rectangulars situats paral·lelament al vial en la Planta Baixa, que amb petits moviments configuren i ordenen els espais exteriors, d’aquesta manera trobem en primer lloc el volum on s’ubiquen l’accés a traves del porxo d’entrada, la sala d’estar i la pèrgola situada a ponent, posteriorment trobem el rectangle que formen el magatzem- estenedor, la cuina i el menjador, finalment el darrer volum paral·lel al carrer el formen dos dormitoris, dos banys i un pati. En la Planta Pis és col·loca un rectangle perpendicular als de la planta Baixa que està format per l’estudi, el dormitori principal amb bany i vestidor. Tots els volums tenen coberta plana, invertida en la major part, excepte una terrassa amb accés des del bany principal.

Les façanes orientades a Sud i Oest es proposen molt obertes amb elements de protecció solar, per gaudir de les vistes tant del mar com del Castell de Burriac, mentre que les orientades a Est i Nord son molt opaques només amb obertures puntuals . Davant de la Sala d’estar i el porxo d’entrada és situa una piscina de 20 m2 aproximadament i es col·loca en la façana posterior un traster i un petit bany. També per substitució de terres és situa el garatge i l’entrada a l'habitatge, amb accés directe des del Carrer de la Solana.