reforma can pau / 2005 / sant jaume dels domenys (baix penedès)

La masia de Can Pau, situada a l’entrada de Sant Jaume dels Domenys ( Baix Penedès ), es un clar exponent de les masies Catalanes, del que varen ser al llarg de la seva història i del que avui son i representen dins del paisatge.

La masia construïda a finals del segle XVII, esta conformada per. la gran casa pairal des d’on es gestionaven tots els conreus majoritàriament de vinya al llarg de les mes de60 hade terreny de la finca.

Per tal d’introduir nous usos a la masia i els seus entorns els propietaris van engegar la transformació dels jardins i els porxos, finalment es va rehabilitar completament l’antic celler convertint-lo en un espai multifuncional que permeti ser utilitzat per a reunions de negocis, convencions d’empreses, presentacions d’actes culturals etc...

L’antic celler es una nau de25 mde llarg per 6.50 d’amplada amb una única entrada des de l’exterior i quatre cubs de formigó on es fermentava i guardava el vi.

El projecte ha d’aconseguir la utilització d’aquest espai, la connexió amb els porxos del segle XVIII i l’obertura cap al jardí i les vistes de les vinyes del Penedès.

La proposta consisteix en buidar completament l’interior de la nau, deixant únicament les parets existents i la coberta inclinada de teula àrab per col·locar en l’interior una petita capsa de fusta que segons es vagi utilitzant, permet tancar o obrir els espais i utilitzar els lavabos, la cuina o el magatzem que es troben en el seu interior, d’aquesta manera s’aconsegueix que l’antic celler pugui ser utilitzat per a diferents usos.

Per donar llum a l’interior i permetre la connexió i la utilització conjunta dels espais que conformen l’antic celler, els jardins i els porxos s’han fet tres grans obertures amb portes correderes enla paret Sud, i una gran obertura en cantonada enla part Nordoest del celler.