habitatge unifamiliar a sant andreu de llavaneres / 2011 / barcelona

 

El programa s'estructura en dues plantes, una planta baixa amb tot el programa funcional de l’habitatge, i una planta pis amb un dormitori per convidats i un estudi. A una altre edificació soterrada s'ubicarà el garatge.

Un rebedor separa el programa funcional de l´habitatge en dues zones; una de dia i l´altre de nit. La zona de dia disposara de sala d´estar-menjador, cuina, safreig, bany i quarto de servei. I la zona de nit dispossara de tres dormitoris dobles amb un bany per dormitori, i un vestidor al dormitori principal. Es planteja un gran porxo com espai de relació entre l´interior i l´exterior, totes les estancies principals de l´habitatge s´obriran al jardí atraves d´aquest espai.
L’edificació soterrada, amb substitució de terres, destinada a garatge, s´ajardinara per la seva coberta per tal de recuperar la topografia original del terreny.

La edificació principal s´orientara cap al sud-oest, tancant-se al Nord ( nomes es deixara l´accès a l´habitatge) i obrint-se cap al Sud-oest, on es proposa el espai verd ajardinat i piscina. Aquest espai lliure s´esglaonará, per respectar la topografia existent. La façana sud-oest adopta una tipologia d’obertures de proporció vertical en planta baixa i de proporció horizontal en planta pis deixant panys massissos més o menys grans.