reforma de dúplex a barcelona / 2007 / barcelona

 

El motiu principal de les obres de reforma d’aquest habitatge es per potenciar l’ús de la terrassa.

El programa funcional de l’habitatge es desenvolupa tot a la quarta planta que anomenarem planta baixa de la vivenda, deixant nomes un estudi - biblioteca i un espai per jocs a la ultima planta, que es la que gaudeix del contacte amb la terrassa.

Això fa que la Terrassa no s’utilitzi gairabé mai.

El projecte de reforma pretén aconseguir mes contacte amb l’exterior.

Això es farà modificant l´ ubicació d´ algunes activitats:

Es proposa situar a l´ ultima planta (la de la terrassa): la cuina i menjador, ja que aquesta funció es la que permet gaudir mes temps de l’espai exterior, i provoca pujar tres vegades al dia, per esmorzar, dinar i sopar.

L´ edifici disposa d´ ascensor i montacàrregues, nomes el montacàrregues arriba fins a l’última planta, però considerem que es suficient per poder transportar fins aquesta planta tot el material que requereix el desenvolupament d’aquesta activitat.

La distribució proposada es divideix en:

Planta baixa: rebedor , sala d’estar amb estudi-biblioteca i tot el programa de nit amb quatre dormitoris i tres banys.

Planta àtic: Cuina, menjador , quarto de planxa o possible dormitori de servei amb bany i safareig amb les maquines de calderes i escalfador.

La sala de estar es proposa a la façana sud-oest per tal d’aprofitar l´ espai mes assolellat de la planta baixa, i l´ escala es deixarà en el lloc on estava, però canviant el seu recorregut per tal de deixar espai per sota per alleugerir el seu aspecte i evitar la divisió espaial. Altre mesura per tal d’evitar la divisió espaial serà el tractament constructiu de l´ escala.

Es farà nomes amb la estesa per aconseguir transparència, i la estructura es planteja penjada del forjat superior, per alliberar el sota-escala.